15 Temmuz Milli İradenin Zaferi İçin Omuz Omuza Meydanlardayız

16 Temmuz 2024

"15 Temmuz Milli İradenin Zaferi İçin Omuz Omuza Meydanlardayız" mottosuyla 15 Temmuz hain darbe girişiminin sekizinci yıl dönümünde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanında düzenlenen programa Valimiz Sayın Dr. Nurtaç Arslan ve eşi Doç. Dr. Yakup Arslan ile ilimiz protokol üyeleri, kamu kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehitlerimizin yakınları, gazilerimiz ve aileleri, vatandaşlarımız ve basın mensupları katıldı.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan program; 15 Temmuz’da şehit olan vatandaşlarımızın anısını yaşatmak amacıyla düzenlenen “15 Temmuz Şehitleri Sancak Koşusu” bitiminde sporcumuzun Valimiz Sayın Dr. Nurtaç Arslan’a sancağı teslim etmesiyle devam etti. Ardından “15 Temmuz’da Ne Oldu?” isimli video gösterimi izlendi.
 
Kur’an-ı Kerim tilavetinin akabinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz darbe girişiminin sekizinci yıl dönümünde ulusa seslenişinden sonra şehitlerimizin aziz ruhları için dualar edildi.
 
Demokrasi nöbeti sabah namazına kadar devam edecek.
 
Mehmet Akif Ersoy’un "Sahipsiz vatanın batması haktır, sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır." dizelerinde dile getirdiği şuuru yaşayarak ülkemizin üzerine oynanan kirli oyunlara ve projelere karşı her zaman uyanık ve dikkatli olarak o karanlık gecedeki gibi sırt sırta verip aynı inançla, aynı heyecanla, aynı kararlılıkla, vatanımız, Cumhuriyetimiz, demokrasimiz ve bağımsızlığımızı savunmaya devam edeceğiz.
 
15 Temmuz’un 8. yıl dönümü vesilesiyle, 15 Temmuz Şehitlerimiz başta olmak üzere vatanımızın bekası, milletimizin huzuru için gözünü kırpmadan şehadete koşan tüm şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan Gazilerimizi bir kez daha sonsuz minnet ve rahmetle anıyor, Gazilerimize şükranlarımızı arz ediyoruz. 
 

Bartın Ticaret İl Müdürlüğü