Fiyat Etiketi Yönetmeliği Kapsamında Denetimler İl Merkezimizde, İlçelerde ve Beldelerimizde Devam ediyor.

01 Mart 2024

Bakanlığımızın talimatlarıyla Ticaret İl  Müdürlüğümüzce fahiş fiyat artışlarına ilişkin olarak  piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetlerinde bulunmak üzere il merkezimizdeki  ‘ Fiyat Etiketi Yönetmeliği’ ve ‘Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliği’ hakkında kanun esas alınarak zincir market ve yerel marketlerde kontroller yaptık. 

Fiyat Etiketi Yönetmeliği kapsamında mağazalarda etiket ve gramaj kontrolü yaptık. Daha sonrasında ise ürün gruplarını kasadan geçirerek kasa fiyatı ile etiket fiyatı arasında uygunlukları inceledik. Kasa fiyatı ile etiket fiyatının uyuşmaması halinde tüketicinin lehine olan fiyatın uygulanması gerektiğini belirttik. Yönetmelik ve yaptırımlar hakkında bilgilendirmede bulunduk. 
 
Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliği kapsamında, ilanlar ve hizmetlerin uygunluğunu inceledik. Tüketiciyi yanıltmaya yönelik ilanlar olup olmadığı hakkında incelemeler yaptık.

Denetimlerimiz devam etmekte olup tüm sektörler, hem tüketicilerimizden gelen şikayetler hem de rutin kontroller ile incelenmektedir.