Ticaret İl Müdürümüz, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası, Bartın Genç İş İnsanları Derneği ve Bartın TSO Genç Girişimciler Kurulu Koordinesinde İlimizin Kurum Müdürleriyle Kahvaltı Programında Buluştu

04 Mart 2024

İlimizin iş insanlarının ve kurum yöneticilerinin bir araya geldiği programda kurum yöneticilerimiz kurumlarının desteklerini ve önemli hususlara değinirken iş insanlarıda istek, öneri ve taleplerini dile getirdiler. Program kapsamında, programın ev sahipliğini yapan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sn.Halil Balık günün anlam ve önemine dair kürsüden şu ifadelerde bulundu.
 
İlimizin kalkınmasını sağlamak için kurumlar arası iletişimin güçlü olması gerektiğini ifade eden Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sn. Halil Balık Yapılan ve yapacakları tüm proje ve çalışmalarda kurumlarımızın destek imkânlarından ve hibe programlarından istifade etmeliyiz. İlimize katma değer katacak çalışmalarımızın gücü, kurumlarımız destekleriyle, vermiş olduğu hibe ve teşvik programlarıyla daha da artacaktır diyen Sn. Halil Balık örnek çalışmalar oluşturacaklarını buna binaen onlardan birisinin de Bartın TSO Genç Girişimciler Kurulunun Odanın çatısı altında faaliyete başladığını belirtti.                    
 
Genç Girişimciler Kurulunun Başkanlığını sürdüren ve Bartın Genç İş İnsanları Derneği Başkanı olan Hüseyin Alp Akın, kurul üyeleriyle yerel ekonomiyi güçlendirecek çalışmalar yaparak, ilimizin girişimcilerini ve iş insanlarını Bartın dışına da taşıyacaklarını tüm kurumların ve odalarının desteği ile birlik olup refah düzeyini artıracak çalışmalara imza atacağız. Hedefimiz, Türkiye çapında örnek gösterilen İş İnsanlarını ortaya çıkarmaktır dedi. 
 
İl Müdürümüz Erhan Özcan da konuşmalarına Bakanlığımızın ve İl Müdürlüğümüzün selam ve saygılarıyla başladığı sözlerine Bakanlığımızın ihracata yönelik desteklerini sıraladı. Gümrük Birliği Anlaşması ve Türkiye'nin toplam ihracatı içinde yüzde 40'ın üzerinde aldığı pay dikkate alındığında dış ticarette Türkiye'nin en önemli partneri olan Avrupa Birliği (AB) ile gelecek dönemde ticaretin kurallarını sürdürülebilirlik ve yeşil dönüşüm belirleyeceğine değinen Özcan AB tarafından Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizması kapsamında belirlenen 5 sektör (demir-çelik, çimento, alüminyum, gübre, elektrik ve hidrojen) ile tekstil ve hazır giyim sektörlerinin yeşil dönüşüm sürecinden en hızlı ve en fazla etkilenen sektörler olacakları öngörülüyor. Bu kapsamda, 2023'te bu sektörlerce AB'ye gerçekleştirilen ihracat, AB'ye gerçekleştirilen toplam ihracatın yüzde 34'ünü oluşturduğunu yine Yeşil Mutabakata Uyum Projesi Desteği'nin bu hedefleri doğrultusunda, şirketlerce alınan danışmanlık hizmeti giderleri, 5 yıl süresince, yüzde 50 oranında ve toplamda 10 milyon liraya kadar Ticaret Bakanlığı tarafından destekleneceğini, ayrıca İhracatçıların marka ve TURQUALITY ve birim kira destek süreleri yenilendi. İhracatta pazar çeşitliliği sağlamak Ticaret Bakanlığının en önemli öncelikleri arasında yer aldığından bahseden İl Müdürümüz Erhan ÖZCAN Bu kapsamda yürürlüğe konulan Uzak Ülkeler ve İslam Ülkeleri İhracatı Geliştirme stratejileri ile söz konusu ülkelerle ticareti geliştirmek için yoğun bir gayret gösteriliyor diyerek Bartın Ticaret ve Sanayi Odamız üyeleri başta olmak üzere Genç Girişimciler Kurulununda Bakanlığımızın deskteklerinden ve bilgilerinden yararlanmaları gerektiğine değindi. Özcan sözlerine son verirken değerli iş insanlarını İl Müdürlüğümüze davet etti. Organizasyon için Başta TSO Başkanı Sn. Halil BALIK olmak üzere TSO yönetimine, Kurumlarımızın değerli yöneticilerine, tüm Genç Girişimciler ve tüm katılımcılara teşekkür ederek sözlerine son verdi.