Kozcağız Çok Programlı Anadolu Lisesi Öğrencilerine Ahilik Hakkında Sunum Yaptık

28 Eylül 2024

Ahilik Haftası kutlama programı çerçevesinde son etkinliğimizi Kozcağız Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileriyle gerçekleştirdik.
 
Ahilik sunumumuz öncesinde selamlama konuşmalarında sırasıyla önce Bartın İl Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Ramazan AŞÇI Eğitimde ahiliğin, kalfalığın, çıraklığın önemine vurgu yaptı, Ticaret Bakanlığı ile birlikte çalışılacak olan Girişimcilik Eğitimleri hakkında ve Bartın İlimizde özellikle Meslek liselerinde gelinen nokta hakkında bilgiler vererek öğrencilere başarılar diledi.
 
İl Müdürümüz Erhan ÖZCAN Ahilik Haftasının önemi hakkında konuşma yaptı, öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Her yıl düzenlenen Ahilik Haftası etkinliklerine başarılarıyla, hedefleriyle, istikrarlı çalışmalarıyla katkı sunmalarını, kendilerini sürekli geliştirmelerini binaen tüm öğrencilerin potansiyel çırak, kalfa, usta, esnaf ve zanaatkar adayı olduklarını, yapacakları ve yaptıkları her işte kardeşliğe, ahlaka, cömertliği, hoşgörüye önem vermelerini, ahiliğin ilkelerini çok iyi kavramalarının önemine vurgu yaptı ve tüm öğrencilere başarılar diledi.
 
Ardından Kozcağız Belediye Başkanı Sn. Mustafa KARAMAN ahilik, esnaflık ve çalışmanın önemine değinerek tecrübelerine değindi. Üretin, üretim yapın diyerek sözlerine son verdi.
 
Son olarak 2023 yılında Kozcağız’dan Bartın Ahisi seçilen Ahmet AYHAN tecrübelerini, iş yaşamına ve Usta-Ahi nasıl olunur hakkında önerilerini öğrencilerle paylaştı.
 
Konuşmalar sonrasında İl Müdürlüğü personelimiz Halime KÖR tarafından Kozcağız Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencilerine Ahilik hakkında sunum yaptı. Sunumda; ahiliğin tarihçesi, ahilik kültürü ve ahiliğin öneminden bahsedilirken sunum sonunda bize desteklerini esirgemeyen ve bu güzel ortamı hazırlayan Okul Müdürümüz Sn. Tuncay TAŞ’a teşekkür sertifikası verilirken 2024 yılı Bartın Kalfamız ve Çırağımız katılımcı öğrencilere tanıtıldı. Okulumuzun değerli öğretmenlerine, yöneticilerine, geleceğimizin teminatı kıymetli öğrencilerimize ayrı ayrı teşekkür ettik.
 
Ahilik İl Kutlama Komitesince belirlenen Ahilik Haftamızın son etkinliği ile etkinliklerimizi tamamlamış olduk.
 
Ahilik Haftamızın gerçekleşmesinde başta Sayın Valimiz Sayın Dr. Nurtaç ARSLAN olmak üzere İl Kutlama Komitemizin değerli üyelerine, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğimize, tüm odalarımıza, Ticaret İl Müdürlüğümüzün değerli personeline, hafta boyunca bizlere desteğini esirgemeyen, davetimize icabet edip gelen bütün yöneticilerimize, kurum amirlerimize, esnaflarımıza, vatandaşlarımıza ve değerli basınımıza ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.