Hain Darbe Girişiminin 8. Yıldönümünde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programları İlimizde Gerçekleştirildi

16 Temmuz 2024

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Şehitlik ziyaretinde bulunuldu. Valimiz Sayın Dr. Nurtaç Arslan ve ilimiz protokol üyeleri okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti ve duaların ardından şehitlerimizin kabirlerine karanfil bıraktılar. Tüm şehitlerimizi rahmetle yâd ediyoruz.
 
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Hükümet Caddesi'nde kurulan "Milletin Zaferi Fotoğraf Sergisi" ziyaret edildi.
 
FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında, Ankara'da Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci generali vurduktan sonra şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in Niğde, Bor ilçesi Çukurkuyu beldesindeki kabrini ziyaret eden İl Müdürümüz Erhan Özcan, şehidimizin kabri başında dua etti.
 
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü düzenlendi.
 
Valiliğimiz önünde başlayan “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü”ne Valimiz Sayın Dr. Nurtaç Arslan ve eşi Doç. Dr. Yakup Arslan ile beraber ilimiz protokol üyeleri, kamu kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, basın mensupları, öğrenciler ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.
 
İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına ait motorize ekiplerin öncülük ettiği Şanlı Türk Bayrağımızın taşındığı korteje, güzergâh boyunca eşlik eden vatandaşlarımız birlik ve beraberlik içinde 15 Temmuz ruhuyla o gece kahramanlık destanı yazan milletimizi bir kez daha hatırlayarak demokrasimize ve bağımsızlığımıza sahip çıkma kararlılıklarını büyük bir coşkuyla okudukları marşlar eşliğinde göstererek Cumhuriyet Meydanında bir araya geldiler.
 
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik gününde düzenlenen programlara Ticaret İl Müdürlüğü olarak iştirak ettik.